Середа, 24.04.2024, 23:32
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Персональний сайт Петра Кравчука

~
Меню сайта
Категорії розділу
м. Луцьк [2]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" у м. Луцьк Волинської області
Старобешеве [7]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" в Старобешівському районі Донецької області
Київський район м. Донецьк [4]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" у Київському районі м.Донецької області
Ворошиловський район м. Донецьк [1]
Прокуратура Донецької області [4]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО"
Генеральна прокуратура України [1]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочинів в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" та службові зловживання правоохоронцями Донеччини
Служба безпеки України [5]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочинів в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" та службові зловживання правоохоронцями Донеччини
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини [1]
Верховний суд України [1]
Президент України [2]
Звернення до президента України з питань захисту авторських прав та безчинств окремих правоохоронців Донеччини
Довідка-рахунок

  • Довідка рахунок за спеціальною ціною
  • Довідка рахунок на легкові автомобілі
  • Довідка рахунок на мотоцикли та мопеди
  • Довідка рахунок на вантажні автомобілі
  • Довідка рахунок на причепи
  • Опитування
    Будівництво дамби в смт. Любешів на р. Стохід є:
    Всього відповідей: 314
    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    ПОГОДА
    Друзі сайту
  • Вікіпедія
  • Відкрита Україна
  • Русская энциклопедия "Традиция"
  • Газета "Волинь"
  • "Віче" - Волинський тижневик
  • "Вісник" - Український тижневик
  • Сайт "Поетичні Майстерні"
  • Сайт "Анумо знову віршувать"
  • Банкрутство
  • RSS

    Кримінал / плагіат

    Головна » 2009 » Серпень » 28 » З А Я В А про скоєння злочину (30 серпня 2008 року)
    00:23
    З А Я В А про скоєння злочину (30 серпня 2008 року)
    Прокурору Волинської області
    Кравчука Петра Авксентійовича
    44200
    Волинська область
    смт. Любешів,
    вул. Чкалова, 23

    З А Я В А
    про скоєння злочину

    У 2006 році донецьке видавництво «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» (директор Ігорьков Віктор Анатолійович) видало в світ книгу російською мовою «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления» (288 сторінок, ISBN 966-338-378-Х), автором якої вказана Бугайова Тетяна Іванівна (н. 01.07.1980 р.).

    Оскільки вищеназваний твір є незаконним відтворенням (плагіат) моєї книги «Географический калейдоскоп» (мова – російська), виданої в 1988 році в Києві у видавництві «Радянська школа» (ISBN 5-330-00384-9) накладом 130 тисяч екземплярів, стверджую, що авторство зазначеного твору вказано неправомірно, а дії видавництва «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» та Бугайової Т. І. щодо випуску й розпов-сюдження твору становлять злочин передбачений ст. 176 Кримінального кодексу України та порушують мої особисті немайнові та майнові права автора.

    Злочинні дії нанесли мені не лише значні матеріальні збитки, але й моральні, адже на збір матеріалу, написання та випуск книги було потрачено більше 15 років. З моєю книгою знайомі щонайменше 130 тисяч жителів колишнього СРСР та соціалістичних країн. На неї посилалися раніше і посилаються тепер при підготовці нових книг (навіть в інших країнах – наприклад, у Російській Федерації), навчанні дітей та студентів, прове-денні телевізійних передач. А тепер, наприклад, після появи другого випуску книги (а я готую його до друку), читачі, які мають книгу гр. Бугайової, і куплять мою, скажуть, що це я (а не громадянка Бугайова) переписав книгу. Як я їм усім у такому випадку зможу доказати, що мою книгу украла педагог (страшно навіть про це подумати!) Бугайова Т., яка викладає у Донецькому інституті соціальної освіти? Отже мені, як автору, нанесена величезна моральна травма. Адже роками (!) доведеться доказувати читачам про своє авторство.

    Громадянка Бугайова Т. І. та видавництво «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» незаконно відтворили мою книгу «Географический калейдоскоп», іншими словами – украли. Причому матеріал про рекорди переписала слово в слово, речення за реченням, навіть із розбивкою на абзаци. Замінила, звичайно, прізвище автора на своє, змінили назву книги та розділів, трохи перемішала місцями сам матеріал (опис рекордів).

    Цинічно укравши мою книгу – лжеавторка навіть переписали помилку, яка, на жаль, була допущена мною на 20 сторінці мого «Географического калейдоскопа». 

    У розповіді про першу навколосвітню подорож Фернана Магеллана я помилково написав, що невідомі імена тих 17 мореплавців, які благополучно повернулися із цієї подорожі.

    Правда, є в книзі «Тайны материков и океанов…» частина матеріалу (можливо, також краденого), якого немає у книзі «Географический калейдоскоп». Але це випадковий набір фактів, а не цілісний матеріал саме книги рекордів природи. Крім того, поданий він непрофесійно і неграмотно, на зразок: «Самый ураганный ураган» (на 206 сторінці), іншими словами – щось на зразок «дуб дубовий». Наступний приклад: на сторінці 175–176 лжеаторка Бугайова видає новий «шедевр»: «На всех континентах Земли …. Так, в Азии и Индии….». Навіть учні знають, що Індія – не континент, а країна. Подібних помилок і неточностей багато. Але заява про скоєння злочину – це не місце для аналізу книги.

    Книга «Географический калейдоскоп», яка була видана величезним накладом у 130 тисяч екземплярів, мала великий попит і була реалізована протягом одного місяця. Повідомлення про її випуск, мої інтерв’ю та частково матеріали із книги були опубліко-вані в багатьох журналах і газетах, деякі з яких видавалися мільйонними тиражами (наприклад, журнал «Студенческий меридиан»). Злочинці, очевидно, зваживши на її попередній величезний попит, планували та, напевно, отримали в результаті незаконних дій доходи в особливо великих розмірах.

    Реалізація вкраденої книги велася із розмахом: через книжкові магазини, через магазини «Книга – поштою», через Інтернет-магазини України та Росії (зокрема, мені відомо, що станом на 29.09.2008 року «Книжный магазин Bookshop», інтернет адреса www.bookshop.ua пропонував її за 17 грн., продавав книгу й російський Інтернет-магазин www.books.ru). Реалізовувалась бібліотекам України (для прикладу – Центральній бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького, м. Миколаїв). Напевно, що Бугайова Т. І. «свою книгу» успішно реалізовувала й студентам Донецького інституту соціальної освіти, де вона викладає.

    Особисто я книгу «Тайны материков и океанов…» випадково виписав по пошті в магазині «Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля» (поштова адреса: 61001 м. Харків, а/с 84). Отримав посилкою на пошті в селищі Любешів у грудні 2006 року. У моєму екземплярі книги у вихідних даних зазначено, що вона видана вже третім заводом.

    Це вказує на те, що книга й тепер користується підвищеним попитом. Адже видавництво «БАО» видавало її перший раз – і її реалізували, видали вдруге – знову реалізували, після цього – видали третій наклад. Правда, мені невідомо скільки всього було таких випусків і яким був фактичний тираж книги.

    Не виключено, що при навчанні в аспірантурі, захисті кандидатської дисертації, професійній діяльності гр. Бугайова Т. І. також незаконно використовувала матеріали моєї книги. Книга (а можливо – книги), напевно, включені в дисертацію, як опубліковані праці.

    Адже Бугайова Т. І. нібито видала ще одну книгу («Рекорди географії. Таємниці планети Земля»), але я не можу її купити. Просив Бугайову Т. І., а також директора видавництва «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» Ігорькова Віктора Анатолі-йовича вислати її для ознайомлення на предмет плагіату, але відповіді й книги від них

    не отримав. Не виключаю, що й друга книга також списана з моїх книг.

    Про плагіат, крадіжку мого твору я повідомив директора видавництва «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» Ігорькова В. А. та лжеавторку Бугайову Т. І. реко-мендованим листом від 28 грудня 2006 року [копію листа додаю]. Тобто написав їм відразу після того, як отримав по пошті книгу «Тайны материков…». Цей лист вони отримали, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

    У цьому листі я виклав свої вимоги. Зокрема, директору видавництва «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» Ігорькову В. А. я, як автор:

    1. Заборонив видавати і перевидавати книгу «Тайны материков…», а також окремі її матеріали під будь-якою назвою.

    2. Вимагав негайно анулювати видавничий договір із гр. Бугайовою.

    3. Заборонив реалізацію книги «Тайны материков…».

    4. Пропонував нереалізовані примірники книги «Тайны материков…» зібрати в центральному складі для їхнього подальшого знищення.

    5. Просив повідомити, які ще книги гр. Бугайовою були видані у ВКФ «БАО». Якщо такі були, то просив вислати мені для аналізу на можливий плагіат моїх книг.

    6. Щоб поновити свої авторські права, просив у 2007 році видати книгу за моїм авторством.

    Директор видавництва не виконав жодної із цих вимог. Не припинив реалізацію книги «Тайны материков…» та торгує нею й досі. Це при тому, що свої вимоги я повторно пред’являв йому в листах від 15 січня і 13 липня 2007 року. Ці листи він отримав, про це свідчать повідомлення про вручення поштового відправлення і два його листи з відповіддю [копію додаю].

    Лжеавторці гр. Бугайовій Т. І. у листі від 28 грудня 2006 року я, як автор:

    1. Заборонив видавати і перевидавати книгу «Тайны материков…», а також окремі її матеріали під будь-якою назвою.

    2. Вимагав негайно анулювати видавничий договір.

    3. Заборонив реалізацію книги «Тайны материков…».

    4. Пропонував нереалізовані примірники книги «Тайны материков…» зібрати в центральному складі видавництва «БАО» для їхнього подальшого знищення.

    5. Просив повідомити, які ще її книги були видані у ВКФ «БАО» та в інших видав-ництвах. Якщо такі були, то просив вислати мені для аналізу на предмет можливого плагіату моїх книг.

    6. Щоб поновити свої авторські права, просив у 2007 році видати книгу за моїм авторством.

    Однак громадянка Бугайова Т. І. не виконала жодної моєї вимоги, і навіть не дала відповіді. Свої вимоги я повторив у повторному листі від 30 січня 2007 року [копію додаю]. Цей лист вона отримала, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

    Наступного мого листа від 27.08.2007 р. громадянка Бугайова Т. І. не захотіла отримувати і він повернувся назад із поміткою, що причина повернення: «За відмовою адресата від одержання» [копію додаю]. Замість того щоб визнати свою провину й хоча б попросити в мене вибачення, що украла 15 років виснажливої праці, вона цинічно повертає мої листи. І це робить викладач вищого навчального закладу! Мимоволі хочеться запитати, а чому ж тоді вона може навчити? І чи має моральне право вчити когось взагалі? Так заради кар'єри може поступати лише суха і бездушна людина.

    Отже, не зважаючи на повідомлення про злочин, «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» та гр. Бугайова Т. І. не вчинили жодних дій передбачених законодавством України щодо припинення злочину та реалізації моїх законних вимог викладених у листах.

    Враховуючи викладене, керуючись статтями 41, 54 Конституції України, 11, 14, 15, 50, 51, 52 Закону України «Про авторське право і суміжні права», прошу вжити вичерпних заходів щодо:

    1. Визнання та поновлення моїх авторських та суміжних прав.

    2. Компенсації матеріальних та моральних збитків у сумі щонайменше 500 тисяч гривень, завданих видавництвом «ТОВ Виробничо-комерційної фірма «БАО» та лжеавтором Бугайовою Т. І.

    3. Поновлення прав автора на книгу. Для цього випустити в світ протягом місяця книгу під моїм іменем та з повідомленням у ній, що книга видавалась лжеавторкою Бугайовою Тетяною Іванівною під назвою «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления». Тираж книги повинен дорівню-вати тиражу книги «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления» (згідно з вихідними даними, щонайменше 15 тисяч екземплярів).

    4. Притягнення до кримінальної відповідальності громадянки Бугайової Т. І.

    5. Притягнення до кримінальної відповідальності директора «ТОВ Виробничо-комерційної фірма «БАО» Ігорькова В. А.

    6. Негайної конфіскації та знищення всіх нереалізованих примірників книги «Тайны материков...».

    7. Конфіскації та знищення знарядь і матеріалів, які використовувалися для її виготовлення.

    8. Пред’явити мені всі книги видані в світ гр. Бугайовою Т. І. для аналізу на предмет плагіату моїх книг.

    Крім того, прошу перевірити законність отримання гр. Бугайовою Т. І., наукового звання кандидата наук, так як не виключено, що кандидатська робота – також плагіат.

    В її кандидатській дисертації «Формування культури економічного мислення майбутніх географів у процесі професійної підготовки», напевно, зазначена як друкована праця, і вищеназвана книга «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления». Бугайова Т. І. працює в Донецькому інституті соціальної освіти.

    Адреса «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО»: 83114 м. Донецьк, вул. Брю-сова, 2 Б.

    Домашня адреса гр. Бугайової Т. І.: 85310 Донецька обл., Красноармійський р-н,

    м. Родинське, вул. Комсомольська, д. 5, кв. 3.

    Адреса Донецького інституту соціальної освіти (у якому працює гр. Бугайова Т. І.): 83000, м. Донецьк, вул. Університетська, 2.

    Зі змістом статті 383 КК України ознайомлений П. А. Кравчук.

    Додаток:

    1. Книга П. Кравчука «Географический калейдоскоп» – 1 екземпляр.

    На полях книги зазначені сторінки, на яких даний матеріал вміщений

    у книзі ««Тайны материков и океанов…». Цієї книги вислати не можу, т. я. вона в мене в одному екземплярі. При необхідності затребуйте її у видавництві або

    в гр. Бугайової Т. І.

    2. Ксерокопії обкладинки книги «Географический калейдоскоп» та вихідних да-них книги на 2 аркушах.

    3. Ксерокопії обкладинки книги «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления» та вихідних даних книги на 2 аркушах.

    4. Порівняльні сторінки книги «Тайны материков и океанов. Удивительные при-родные явления» (початок і кінець книг) з книгою П. Кравчука «Географи-ческий калейдоскоп» на 6 аркушах.

    5. Копії листів «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» від 28 грудня 2006 р., 14 квітня 2007 р., 13 липня 2007 р. на 5 аркушах.

    6. Ксерокопії листів «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» від 15 січня,

    25 липня 2007 року на 2 аркушах.

    7. Копія повторного листа гр. Бугайовій Т. І. від 30 січня 2007 р.

    8. Ксерокопія повторного листа гр. Бугайовій Т. І., якого вона відмовилася отримувати.


    П. А. Кравчук
    30 серпня 2008 року

    align="left"><BR><BR>30 серпня 2008 року<BR><BR><BR><BR><BR></DIV>
    Категорія: м. Луцьк | Переглядів: 2352 | Додав: P_Kravchuk | Теги: заява про скоєння злочину, авторське право, Донецт, Бугайова Т., Кравчук П.А., Волинь, Тайны материков и океанов, плагиат, Географичнеский калейдоскоп | Рейтинг: 5.0/8
    Всього коментарів: 1
    1 P_Kravchuk  
    0
    Волинська прокуратура вчасно пересилала мої заяви в Донецьку прокуратуру, але так і не поцікавилася у мене результатом розгляду заяв.
    П. Кравчук
    14.10.2009

    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]