П`ятниця, 19.04.2024, 01:14
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Персональний сайт Петра Кравчука

~
Меню сайта
Категорії розділу
м. Луцьк [2]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" у м. Луцьк Волинської області
Старобешеве [7]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" в Старобешівському районі Донецької області
Київський район м. Донецьк [4]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" у Київському районі м.Донецької області
Ворошиловський район м. Донецьк [1]
Прокуратура Донецької області [4]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО"
Генеральна прокуратура України [1]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочинів в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" та службові зловживання правоохоронцями Донеччини
Служба безпеки України [5]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочинів в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" та службові зловживання правоохоронцями Донеччини
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини [1]
Верховний суд України [1]
Президент України [2]
Звернення до президента України з питань захисту авторських прав та безчинств окремих правоохоронців Донеччини
Довідка-рахунок

  • Довідка рахунок за спеціальною ціною
  • Довідка рахунок на легкові автомобілі
  • Довідка рахунок на мотоцикли та мопеди
  • Довідка рахунок на вантажні автомобілі
  • Довідка рахунок на причепи
  • Опитування
    Будівництво дамби в смт. Любешів на р. Стохід є:
    Всього відповідей: 314
    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    ПОГОДА
    Друзі сайту
  • Вікіпедія
  • Відкрита Україна
  • Русская энциклопедия "Традиция"
  • Газета "Волинь"
  • "Віче" - Волинський тижневик
  • "Вісник" - Український тижневик
  • Сайт "Поетичні Майстерні"
  • Сайт "Анумо знову віршувать"
  • Банкрутство
  • RSS

    Кримінал / плагіат

    Головна » 2009 » Серпень » 28 » ПОСТАНОВА про відмову в порушенні кримінальної справи
    00:32
    ПОСТАНОВА про відмову в порушенні кримінальної справи
    ЗАТВЕРДЖУЮ
    Начальник Старобешевського РВ ГУМВС України
    в Донецькій області 
    Підполковник міліції
    ________ Л.Д.Зайцев

     ПОСТАНОВА

    про відмову в порушенні кримінальної справи

     27.01.2009 р.
    смт.Старобешеве

    Заступник начальника відділу - начальник штабу Старобешевського РВ ГУМВС України в Донецькій області майор міліції Читаков М.В. розглянувши матеріали ЖРЗПЗ № 142 від 20.01.2009 р., -
    встановив:

    До канцелярії Старобешевського РВ ГУМВС України в Донецькій області, з Київського РВ ДМУ ГУМВС України в Донецькій області, надійшли матеріали ЖРЗПЗ № 7875/1 від 17.12.2008 р. про порушення авторських прав громадянина Кравчука Петра Авксентійовича з боку громадянки Бугайової Тетяни Іванівни та посадових осіб ТОВ «ВКФ «БАО».

    В ході дослідчої перевірки встановлено, що відповідно до видавничого договору № 294 від 18.07.2005 р. між ТОВ «ВКФ «БАО» та гр. Бугайовою Т.І., остання передає твір літератури під робочою назвою «Рекорды географии и природних явлений» на 120 сторінках, а видавництво друкує та отримує усі майнові права на твір. Згодом видавництво видало, за матеріалами твору Бугайової ТІ., в світ книгу з іншою назвою «Тайны материков и океанов» на 288 сторінках.

    Вищеназваний твір («Тайны материков и океанов»), за ствердженням Кравчука П.А., є незаконним відтворенням (плагіатом) його книги «Географический калейдоскоп», виданої в 1988 році в Києві у видавництві «Радянська школа» накладом 130 тисяч екземплярів, а дії гр. Бугайової Т.І та видавництва ТОВ «ВКФ «БАО» становлять злочин передбачений ст. 176 КК України.

    Бугайова Тетяна Іванівна, 01.07.1980 р.н., уродженка м. Родинське, Донецької області, громадянка України, непрацююча, яка мешкає Донецька область, Старобешевський р-н, с. Мар'янівка, вул. Мира, 28, надала пояснення, що більша частина матеріалу книги взята з мережі Інтернет. З яких причин видавництва ТОВ «ВКФ «БАО» надрукувало книгу під другою назвою їй не відомо.

    Але розміщення творів у мережі Інтернет у вигляді, доступному для публічного використання, є їх відтворенням у розумінні статті 1 Закону України «Про авторське право та суміжні права» , у зв'язку з чим на таке розміщення творів поширюється дія статті 15 цього же Закону.

    Вчинення будь-якою особою дій, які порушують майнові права суб'єкта авторського права, визначені статтею 15 Закону України «Про авторське право та суміжні права», є порушенням авторського права, що дає підстави для судового захисту (пункт "а" статті 50 Закону).

    Із матеріалів присланих для вивчення і прийняття рішення відносно авторства книги «Географічний калейдоскоп» громадянином Кравчуком П.А., немає підтвердження того, що саме він є автором цієї книги, тому що серед представлених документів не надано договору між ним і видавництвом «Радянська школа» (де видана ця книга). Як потребує Закон України «Про авторське право і суміжні права», стаття 11 (Виникнення і здійснення авторського права. Презумпція авторства), п. З трактує, що «Особа, яка має авторське право, для сповіщення про свої права використовує знак охорони авторського права (копірайт -©)», який повинний бути надрукований на другій сторінці книги. Там є знак копірайт, але - видавництва «Радянська школа». Тобто юридично авторське право належить не громадянину Кравчуку П.А., а самому видавництву.

    На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 97, 99 КПК України, -

    постановив:

    1. В порушенні кримінальної справи за ст.176 КК України відносно гр.Бугайової Тетяни Іванівни відмовити по мотивам ст.6 ч.І п.2 КПК України за відсутністю складу злочину.

    2. Про прийняте рішення повідомити усі зацікавлені сторони.

    3. Рекомендувати Кравчуку П.А. пройти державну реєстрацію авторського права в Україні, відповідно до Закону України "Про авторське право і суміжні права" від 23 грудня 1993 р. № 3792-12 та постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. № 1756 "Про державну реєстрацію авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір", після чого звернутися до суду для захисту своїх майнових та немайнових прав.

    4. Відповідно до вимог ст.116 КПК України, виділити та направити до Київського РВ ДМУ ГУМВС України в Донецькій області, матеріали відносно видавництва ТОВ «ВКФ «БАО», за фактом друку книги «Тайны материков и океанов».

    5. При встановленні авторських прав на книгу «Географический калейдоскоп» та розміру завданих збитків, клопотати перед прокуратурою Старобешевського району, про скасування постанови про відмову в порушенні кримінальної справи за даним фактом та проведення дослідчої перевірки.


    Заступник начальника відділу -
    начальник штабу Старобешевського РВ  
    майор міліції

    М.В.Читаков


     



    Категорія: Старобешеве | Переглядів: 2415 | Додав: P_Kravchuk | Теги: БАО, Любешів, плагіат, Київський РВ, Кравчук П., ПОСТАНОВА про відмову в порушенні к, Старобе, Бугайова Т., авторське право, Донецьк | Рейтинг: 3.0/6
    Всього коментарів: 1
    1 P_Kravchuk  
    0
    Ось так: мою книгу украли, безкарно і безбоязно торгують плагіатом, а злочину - немає.
    Підтасовуючи факти, майор Читаков М. В. відмовив у порушенні кримінальної справи проти злодійки Бугайової Т. І. "за відсутністю складу злочину". Затвердив Постанову начальник Старобешівського районного відділу міліції підполковник Зайцев Л. Д.
    Постанова прийнята 27.01.2009 р., а мені її відправлено лише 26.03.2009, тобто через 2 місяці. Знову затягування строків розгляду.
    Плагіаторка Бугайова Т. І., уродженка м. Родинське, прописалася у с. Марянівка Старобешівського району Донецької області. Знаєте чому? І я знаю.
    Автор Петро Кравчук.

    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]