П`ятниця, 26.04.2024, 16:41
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Персональний сайт Петра Кравчука

~
Меню сайта
Категорії розділу
м. Луцьк [2]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" у м. Луцьк Волинської області
Старобешеве [7]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" в Старобешівському районі Донецької області
Київський район м. Донецьк [4]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" у Київському районі м.Донецької області
Ворошиловський район м. Донецьк [1]
Прокуратура Донецької області [4]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО"
Генеральна прокуратура України [1]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочинів в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" та службові зловживання правоохоронцями Донеччини
Служба безпеки України [5]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочинів в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" та службові зловживання правоохоронцями Донеччини
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини [1]
Верховний суд України [1]
Президент України [2]
Звернення до президента України з питань захисту авторських прав та безчинств окремих правоохоронців Донеччини
Довідка-рахунок

  • Довідка рахунок за спеціальною ціною
  • Довідка рахунок на легкові автомобілі
  • Довідка рахунок на мотоцикли та мопеди
  • Довідка рахунок на вантажні автомобілі
  • Довідка рахунок на причепи
  • Опитування
    Будівництво дамби в смт. Любешів на р. Стохід є:
    Всього відповідей: 314
    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    ПОГОДА
    Друзі сайту
  • Вікіпедія
  • Відкрита Україна
  • Русская энциклопедия "Традиция"
  • Газета "Волинь"
  • "Віче" - Волинський тижневик
  • "Вісник" - Український тижневик
  • Сайт "Поетичні Майстерні"
  • Сайт "Анумо знову віршувать"
  • Банкрутство
  • RSS

    Кримінал / плагіат

    Головна » 2009 » Жовтень » 9 » ПОЗОВНА ЗАЯВА про поновлення порушених авторських прав, припинення дій, що порушують авторське право
    18:10
    ПОЗОВНА ЗАЯВА про поновлення порушених авторських прав, припинення дій, що порушують авторське право
    Ворошиловському районному суду м. Донецька
    83015, м. Донецьк, вул. Любавина, 4

    Позивач: Кравчук Петро Авксентійович
    ідент. код 1735916314
    44200, Волинська обл., смт. Любешів, вул.Чкалова, 23
    тел. д. 8(03362) 2-15-40

    Відповідачі:
    1. ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» (код ЄДРПОУ 13529668)
    юр. адреса: 83050, м. Донецьк, Ворошиловський р-н, вул. Артема, б. 90
    2. Бугайова Тетяна Іванівна, громадянка України, нар. 01.07.1980,
    ідент. код 2940208906, яка проживає за адресою: 
    85310, Донецька обл., м. Родинське, вул. Комсомольська, 5/3
    або: Донецька обл., Старобешівський р-н., с. Марянівка, вул. Миру, 28
    3. Перекладач Данилюк Ілля Григорович
    [його домашня адреса є у ТОВ БАО].
    4. Художниця Перепелиця Олена Костянтинівна
      [її домашня адреса є у ТОВ БАО].

    ПОЗОВНА ЗАЯВА

    про поновлення порушених авторських прав, припинення дій, що порушують авторське право та стягнення компенсації і моральної шкоди 

    Ціна позову: 550 000 (п’ятсот п’ятдесят тисяч) грн.

    У 2006 році гр. Бугайова Тетяна Іванівна та ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «БАО», код ЄДРПОУ 13529668, юридична адреса: 83050, м. Донецьк, Ворошиловський р-н, вул. Артема, б. 90, порушивши моє авторське право, видали дві книги.

    ПЕРША КНИГА: «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления» (ISBN 966-338-378-Х, російською мовою, 288 сторінок, тираж 15.000 екз.).

    Автором книги зазначена Бугайова Тетяна Іванівна.
    Художник – Перепелиця Олена Костянтинівна.
    Авторські права на неї заявили (згідно із знаком охорони авторського права ©): © Т. И. Бугаева
    © Е. К. Перепелица, иллюстрации
    © ООО ПКФ «БАО», 2006.
    [Дивись вказану книгу, стор. 2, 288. Книгу прошу затребувати у Відповідачів, які її видали].

    ДРУГА КНИГА: «Рекорди географії. Таємниці планети Земля» (ISBN 966-338-514-6, українською мовою, 288 сторінок, тираж 15.000 прим.).

    Автором книги зазначена Бугайова Тетяна Іванівна.
    Перекладач – Данилюк Ілля Григорович.
    Художник – Перепелиця Олена Костянтинівна.
    Авторські права на неї заявили (згідно із знаком охорони авторського права ©): © Т. І. Бугайова
    © І. Г. Данилюк, переклад з російської
    © О. К. Перепелиця, ілюстрації
    © ТОВ ВКФ «БАО», 2006.
    [Дивись вказану книгу, стор. 2, 288. Книгу прошу затребувати у Відповідачів, які її видали].

    Вищеназвані твори є плагіатом моєї книги «Географический калейдоскоп» [дод. 1], виданої в 1988 році в Києві у видавництві «Радянська школа» (ISBN 5-330-00384-9) накладом 130 тисяч примірників, згідно «Издательского договора на литературные произведения» № 13527 від 23.01.1987 р. [дод. 2] та «Додаткової угоди до видавничого договору від 11.06.1987 р. [дод. 3].

    Моє авторство на цю книгу підтверджується Свідоцтвом про реєстрацію авторського права на науково-популярне видання на твір «Географический калейдоскоп» № 29816, дата реєстрації 11.08.2009 р. [дод. 4].

    Мій твір переписаний практично слово в слово, речення за реченням, навіть із розбивкою на абзаци. Замінили, звичайно, прізвище автора на Бугайова Т. І, змінили назву книги та розділів, дещо змінений у книзі порядок викладення матеріалу. Лжеавторка навіть переписала помилку, яка, на жаль, була допущена мною на 20 сторінці мого «Географического калейдоскопа». У розповіді про першу навколосвітню подорож Фернана Магеллана я помилково написав, що невідомі імена тих 17 мореплавців, які благополучно по-вернулися із цієї подорожі.

    В обох книгах порушено цілісність мого твору.

    Опублікування мого твору «Географический калейдоскоп» відповідачами без мого дозволу, визначення гр. Бугайової Тетяни Іванівни як автора є неправомірними і порушує мої особисті немайнові та майнові права автора.

    Після звернення до відповідачів із вимогою припинити неправомірні дії, що порушують права автора – вони були проігноровані та продовжували порушуватися. Вказані обставини змушують мене морально страждати через безсилість запобігти порушенню прав та протидіяти незаконному використанню творів. Крім цього, змушений витрачати значні сили, енергію, час та кошти на звернення до юридичної консультації та суду, незважаючи на похилий вік та поганий стан здоров'я, відриваючись від підготовки до випуску нових книг. Вказані обставини в сукупності викликали значне погіршення мого стану та самопочуття.

    Позовні вимоги ґрунтуються на наступному:

    Про порушення моїх авторських прав довідався у грудні 2006 року, придбавши по пошті книгу «псевдоавтора» Бугайової Т. І. «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления» в магазині «Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля» (поштова адреса: 61001 м. Харків, а/с 84). Отримав посилкою на пошті в селищі Любешів у грудні 2006 року.

    Про другий факт плагіату: книгу «Рекорди географії. Таємниці планети Земля» дізнався в травні 2009 року, отримавши цю книгу поштою.

    Відповідно до статті 1 Закону України від 23.12.93 N 3792-XII "Про ав-торське право і суміжні права" (далі – Закон N 3792) автор – це фізична особа, яка своєю творчою працею створила твір.

    Згідно з статтею 7 Закону N 3792 суб'єктами авторського права є автори творів, зазначених у частині першій статті 8 цього Закону.

    Частиною першою статті 8 Закону N 3792 встановлено, що об'єктами авторського права є твори у галузі науки, літератури і мистецтва, зокрема літературні письмові твори белетристичного, публіцистичного, наукового, технічного або іншого характеру (книги, брошури, статті тощо).

    Згідно з частиною другою статті 11 цього Закону авторське право на твір виникає внаслідок факту його створення. Для виникнення і здійснення авторського права не вимагається реєстрація твору чи будь-яке інше спеціальне його оформлення, а також виконання будь-яких інших формальностей.

    Згідно з частинами 1–3 ст. 440 Цивільного кодексу України (далі –ЦК України), ст. 15 Закону N 3792 до майнових прав автора належить виключне право на використання твору та виключне право на дозвіл та заборону використання твору іншими особами.

    Аналогічні положення містяться у ст. 11bis Бернської конвенції про охорону літературних та художніх творів.

    Частинами другою та третьою статті 15 Закону N 3792 встановлено, що виключне право на використання твору автором дозволяє йому використовувати твір у будь-якій формі і будь-яким способом, а виключне право автора на дозвіл чи заборону використання твору іншими особами дає йому право дозволяти або забороняти, зокрема: відтворення творів; публічне виконання і публічне сповіщення творів; публічну демонстрацію і публічний показ; будь-яке повторне оприлюднення творів, якщо воно здійснюється іншою організацією, ніж та, що здійснила перше оприлюднення; переклади творів; переробки, адаптації, аранжування та інші подібні зміни творів; включення творів як складових частин до збірників, антологій, енциклопедій тощо. 

    Відповідно до статі 443 ЦК України використання твору здійснюється лише за згодою автора, крім випадків правомірного використання твору без такої згоди.

    Керуючись нормами Конституції України, Бернської конвенції про охо-рону літературних та художніх творів, ЗУ «Про авторське право і суміжні права», іншими Законами України в сфері охорони інтелектуальної власності, я повідомив про плагіат директора видавництва «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» Ігорькова Віктора Анатолійовича та лжеавторку Бугайову Т. І. рекомендованим листом від 28 грудня 2006 року [дод. 5], з вимогою припинення порушення моїх авторських прав. Цей лист вручено адресату, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

    Зокрема, директору видавництва «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» Ігорькову В. А. я, як автор листом від 28 грудня 2006 року:

    1. Заборонив видавати і перевидавати книгу «Тайны материков…», а також окремі її матеріали під будь-якою назвою.
    2. Вимагав негайно анулювати видавничий договір із гр. Бугайовою.
    3. Заборонив реалізацію книги «Тайны материков…».
    4. Пропонував нереалізовані примірники книги «Тайны материков…» зібрати в центральному складі для їхнього подальшого знищення.
    5. Просив повідомити, які ще книги гр. Бугайовою були видані у ВКФ «БАО». Якщо такі були, то просив вислати мені для аналізу на можливий плагіат моїх книг.
    6. Щоб поновити свої авторські права, пропонував у 2007 році видати книгу за моїм авторством.

    Видавництво не виконало жодної із цих вимог та не інформувало правоохоронні органи про скоєний злочин.

    Більше того – як потім з’ясувалося, видавництво скрило факт ще одного злочину (плагіату) – випуску цієї книги уже українською мовою під назвою «Рекорди географії. Таємниці планети Земля» (ISBN 966-338-514-6, 288 сторінок, тираж 15.000 прим.).

    Свої вимоги я повторно пред’являв у листах від 14 квітня 2007 р. [дод. 6] і 13 липня 2007 року [дод. 7]. Ці листи вони отримали, про що свідчать рекомендовані повідомлення про вручення поштового відправлення.

    Плагіаторці Бугайовій Тетяні Іванівні у листі від 28 грудня 2006 року я, як автор:

    1. Заборонив видавати і перевидавати книгу «Тайны материков…», а також окремі її матеріали під будь-якою назвою.
    2. Вимагав негайно анулювати видавничий договір.
    3. Заборонив реалізацію книги «Тайны материков…».
    4. Пропонував нереалізовані примірники книги «Тайны материков…» зібрати в центральному складі видавництва «БАО» для їхнього подальшого знищення.
    5. Просив повідомити, які ще її книги були видані у ВКФ «БАО» та в інших видавництвах. Якщо такі були, то просив вислати мені для аналізу на предмет можливого плагіату моїх книг.
    6. Щоб поновити свої авторські права, пропонував у 2007 році видати книгу за моїм авторством.

    Однак громадянка Бугайова Т. І. не виконала жодної моєї вимоги, і навіть не дала відповіді.

    Свої вимоги я повторив у листі від 30 січня 2007 року [дод. 8]. Цей лист вона отримала, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

    Наступного мого листа від 27.08.2007 р. громадянка Бугайова Т. І. не захотіла отримувати і він повернувся назад із поміткою пошти, що причина повернення: «За відмовою адресата від одержання» [дод. 9].

    Як потім з'ясувалося, Бугайова Т. І. скрило факт ще одного злочину (плагіату) – випуску цієї книги уже українською мовою під назвою «Рекорди географії. Таємниці планети Земля» (ISBN 966-338-514-6, 288 сторінок, тираж 15.000 прим.).

    Тобто гр. Бугайовій Т. І. однієї книги виявилося замало: відомо ж бо, що апетит приходить під час їди. Тому вона вирішила видати книгу ще й українською мовою, але уже під другою назвою. Так у 26 років стала автором двох книг. Так заради грошей, популярності та кар'єри Бугайова Т. І. украла мій твір «Географический калейдоскоп». Після крадіжки моєї книги та випуску на основі її «своїх двох книг» лжеавторка (а по народному – злодійка) стала кандидатом педагогічних наук.

    З метою уникнення покарання Бугайова Т. І. змінила місце проживання  із: 85310, Донецька обл., м. Родинське, вул. Комсомольська, 5/3 на: Донецька обл., Старобешівський р-н., с. Марянівка, вул. Миру, 28.

    Порушив мої авторські права також гр. Данилюк Ілля Григорович, який порушив моє, як автора, виключне право перекладати і дозволяти переклад своїх творів. Він без мого дозволу здійснив переклад моєї книги та дозволив опублікувати його окремою книгою. Сам переклад зроблено не професійно. Крім того, у даному перекладі я не мав потреби, так як давно уже є мій – авторський переклад книги на українську мову, яку готую до випуску. Переклад І. Данилюка наніс мені моральну травму.

    Порушила мої авторські права також гр. Перепелиця Олена Костянтинівна, яка ілюструвала обидві украдені у мене книги і підписалася у них як художниця. Такого дозволу, я як автор, їй не давав. Те, що вона художниця – то це, напевно, злий жарт. Тому що гірше проілюструвати ці книги уже, на¬певно, неможливо. До речі, якщо уже підписуєшся у книгах – художник, то і малюй як професіонал – не ганьби своє ім'я та саму книгу! Таке бездарне оформлення обох книг нанесло мені моральну травму.

    Не дивлячись на мою категоричну заборону на розповсюдження книг, ними торгують ще й досі. Так, наприклад, 12 червня 2009 року я замовив і отримав книги в Інтернет-магазині «Книгарня «Є» [дод.10].

    Протиправні дії нанесли мені, автору п’яти опублікованих книг, не лише значні матеріальні збитки, але й моральні страждання. Адже на збір матеріалу, написання та випуск книги було затрачено понад 15 років. З моєю книгою знайомі щонайменше 130 тисяч жителів колишнього СРСР та соціалістичних країн. На неї посилалися раніше, і посилаються тепер, при:

    - підготовці нових книг (навіть в інших країнах – наприклад, у Ро-сійській Федерації);
    - навчанні дітей та студентів;
    - проведенні телевізійних передач і т. п.

    Усвідомлення того, що мій твір літератури, двічі виданий відповідачами без зазначення мого прізвища як автора, а з вказівкою на Бугайову Т. І. як автора та на те, що твори є власністю ТОВ «БАО» і не можуть бути відтворені без його письмового дозволу, що по суті є приниженням гідності, саме по собі є причиною таких страждань. Це змушувало мене морально страждати через безсилість запобігти порушенню своїх прав та протидіяти незаконному використанню творів. Крім того, вказані неправомірні дії відповідачів змусили нервувати, змінити встановлений порядок свого життя, докладати додаткові зусилля для організації свого життя та спричинили моральну шкоду.

    Адже тепер, наприклад, після появи другого випуску моєї книги «Географический калейдоскоп» (а я готую його до друку), читачі, які мають книги гр. Бугайової і куплять мою, скажуть, що це я (а не плагіаторка Бугайова!) переписав книгу. Як я їм усім у такому випадку зможу доказати, що мою книгу украла педагог (страшно навіть про це подумати!) Бугайова Т., яка викладає у Донецькому інституті соціальної освіти? Отже мені, як автору, нанесена величезна моральна травма. Адже роками (!) доведеться доказувати читачам про своє авторство. Отже мені завдана шкода честі та репутації автора.

    Таким чином «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО», Бугайова Т. І., Данилюк І. Г. та Перепелиця О. К. порушили гарантовані Конституцією України, нормами національного та міжнародного права виключні авторські права. Вони не вчинили жодних дій для припинення і відновлення порушених авторських прав (а навпаки – намагалися скрити обидва злочини), чим нанесли мені прямих та не прямих збитків та втрат на суму щонайменше 500 тисяч гривень та моральної шкоди на суму 50 тисяч гривень.

    Враховуючи викладене вище, керуючись ст. 15, ст. ст. 11, 14, 15, 50, 51, 52, 53 Закону України "Про авторське право і суміжні права", ст. ст. 151, 423, 424, 431, 432, 435, 438, 440 Цивільного кодексу України,

    ПРОШУ:

    1. До завершення розгляду справи по суті – застосувати негайні заходи щодо запобігання порушенню права інтелектуальної власності, збереження відповідних доказів та забезпечення позову шляхом винесення ухвали про:

    - заборону відповідачам виготовлення, відтворення, продаж, здавання в майновий найм, прокат та інше передбачене Законом N 3792 використання,
    а також транспортування, зберігання або володіння з метою введення в цивільний обіг примірників книг «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления», «Рекорди географії. Таємниці планети Земля»;
    - накладення арешту на матеріальні, нематеріальні активи, майно, гро-шові кошти відповідачів.
    2. Провести судові експертизи творів.
    3. Визнати не дійсним видавничий договір «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» та гр. Бугайової Т. І. на випуск книги «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления».
    4. Визнати не дійсним видавничий договір «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» та гр. Бугайової Т. І. на випуск книги «Рекорди географії. Таємниці планети Земля».
    5. Визнати Кравчука Петра Авксентійовича автором твору «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления».
    6. Визнати Кравчука Петра Авксентійовича автором твору «Рекорди географії. Таємниці планети Земля».
    7. Стягнути з Відповідачів на мою користь компенсацію, замість відш-кодування збитків за неправомірне використання об'єкта права інтелектуаль-ної власності в сумі 500 (п’ятсот) тисяч гривень.
    8. Стягнути з Відповідачів на мою користь відшкодування моральної шкоди, завданої порушенням авторського права, в розмірі 50 тисяч гривень.
    9. Зобов’язати Відповідачів за власний рахунок протягом місяця видати аналогічним тиражем (15.000 примірників) книгу«Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления», у якій вказати мене як автора та включити в книгу судове рішення про допущені порушення авторського права.
    10. Зобов’язати Відповідачів за власний рахунок протягом місяця видати аналогічним тиражем (15.000 примірників) книгу «Рекорди географії. Таємниці планети Земля», у якій вказати мене як автора та включити в книгу судове рішення про допущені порушення авторського права..
    11. Вилучити з цивільного обороту та передати мені примірники твору «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления».
    12. Вилучити з цивільного обороту та передати мені примірники твору «Рекорди географії. Таємниці планети Земля».
    13. Вилучити у Відповідачів друкарське устаткування, комп’ютери, сканери, матеріали та знаряддя, які використовувалися для виготовлення книг з порушенням права інтелектуальної власності та передати їх мені.
    14. Накласти на Відповідачів штраф у розмірі 10 % від присудженої суми на користь держави.
    15. Зобов’язати Відповідачів надати мені інформацію про третіх осіб, задіяних у виробництві та розповсюдженні контрафактних примірників творів, об'єктів суміжних прав та про канали розповсюдження.
    16. Зобов'язати Відповідачів опублікувати у засобах масової інформації за власний рахунок резолютивну частину судового рішення про допущені порушення авторського права.

    Додатки:

    I. Документи, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується позовна заява:
    1. Книга: Кравчук Петр Авксентьевич «Географический калейдоскоп». – К.: Рад. шк., 1988.
    2. Копія «Издательского договора на литературные произведения № 13527 від 23.01.1987 на 2 арк.
    3. Копія «Додаткової угоди» до видавничого договору № 13527 від 23.01.1987 на 1 арк.
    4. Копія Свідоцтва про реєстрацію авторського права на науково-популярне видання на твір «Географический калейдоскоп» № 29816, дата реєстрації 11.08.2009 р.
    5. Копія мого листа «ТОВ Виробничо-комерційній фірмі «БАО» та гр. Бугайовій Т. І. від 28 грудня 2006 р.
    6. Копія мого листа «ТОВ Виробничо-комерційній фірмі «БАО» від 14 квітня 2007 р.
    7. Копія мого листа «ТОВ Виробничо-комерційній фірмі «БАО» від 13 липня 2007 р.
    8. Копія мого листа Бугайовій Т. І. від 30 січня 2007 р.
    9. Ксерокопія моїх листів (конвертів) Бугайовій Т. І., які вона відмовилася отримувати.
    10. Підтвердження реалізації книг 12 червня 2009 р. через Інтернет-магазин «Книгарня «Є»
    II. Квитанція про сплату витрат у сумі 120 грн. на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
    25 серпня 2009 р.  
    П. А. Кравчук

    Категорія: Ворошиловський район м. Донецьк | Переглядів: 7767 | Додав: P_Kravchuk | Рейтинг: 5.0/4
    Всього коментарів: 1
    1 P_Kravchuk  
    0
    Суд отримав цю заяву ще 04 вересня 2009 року. Минуло 40 днів. Однак я не отримав жодної відповіді.
    Автор П. Кравчук
    14.10.2009

    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]