П`ятниця, 26.04.2024, 01:45
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Персональний сайт Петра Кравчука

~
Меню сайта
Категорії розділу
м. Луцьк [2]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" у м. Луцьк Волинської області
Старобешеве [7]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" в Старобешівському районі Донецької області
Київський район м. Донецьк [4]
Розгляд заяви Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" у Київському районі м.Донецької області
Ворошиловський район м. Донецьк [1]
Прокуратура Донецької області [4]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочину в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО"
Генеральна прокуратура України [1]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочинів в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" та службові зловживання правоохоронцями Донеччини
Служба безпеки України [5]
Розгляд заяв (скарг) Кравчука П.А. про скоєння злочинів в сфері інтелектуальної власності гр. Бугайовою Т.І. (к.п.н.) та посадовими особами ТОВ "БАО" та службові зловживання правоохоронцями Донеччини
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини [1]
Верховний суд України [1]
Президент України [2]
Звернення до президента України з питань захисту авторських прав та безчинств окремих правоохоронців Донеччини
Довідка-рахунок

  • Довідка рахунок за спеціальною ціною
  • Довідка рахунок на легкові автомобілі
  • Довідка рахунок на мотоцикли та мопеди
  • Довідка рахунок на вантажні автомобілі
  • Довідка рахунок на причепи
  • Опитування
    Будівництво дамби в смт. Любешів на р. Стохід є:
    Всього відповідей: 314
    Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    ПОГОДА
    Друзі сайту
  • Вікіпедія
  • Відкрита Україна
  • Русская энциклопедия "Традиция"
  • Газета "Волинь"
  • "Віче" - Волинський тижневик
  • "Вісник" - Український тижневик
  • Сайт "Поетичні Майстерні"
  • Сайт "Анумо знову віршувать"
  • Банкрутство
  • RSS

    Кримінал / плагіат

    Головна » 2009 » Жовтень » 7 » Заява про перевірку наявності ознак службових злочинів
    23:00
    Заява про перевірку наявності ознак службових злочинів
    Службі безпеки України
    01034, м. Київ, вул. Володимирська, 35
    Кравчука Петра Авксентійовича, 1947 р. н.
    44200, Волинська обл., смт. Любешів, вул.Чкалова,23,
    тел. дом. 8(03362) 2-15-40

    Заява

    про перевірку наявності в діях (бездіяльності) посадових осіб:
    ·         Старобешівського РВ ГУМВС України в Донецькій області,
    ·         Київського РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області,
    ·         прокуратури Старобешівського району Донецької області
      ознак злочину передбаченого ст. 364, 366, 367 КК України

     

                У 1989 році відповідно до «Издательского договора на литературные произведения» № 13527 від 23.01.1987 р. та «Додаткової угоди до видавничого договору від 11.06.1987 року» (дод. 1, 2) видавництво «Радянська школа» видало мою книгу (твір літератури) «Географический калейдоскоп» тиражем 130 тис. екз. Виключне право на зазначений твір належить мені. Книга «Географический калейдоскоп», мала великий попит і була реалізована протягом одного місяця на теренах СРСР та в тодішніх соціалістичних країнах. Повідомлення про її випуск, мої інтерв’ю та частково матеріали із книги були опубліковані в багатьох всесоюзних та всеукраїнських журналах та газетах, деякі з яких видавалися мільйонними тиражами (наприклад, журнал «Студенческий меридиан»).

    Однак, мій твір став не лише значним внеском для працівників освіти і науки, студентів і учнів, а й предметом злочину. Злочинний план гр. Бугайової Тетяни Іванівни – збагатитися за рахунок крадіжки інтелектуальної власності – був безпрограшним. Адже, не викликало сумніву, що протиправно видавши і продавши як власну, мою книгу, – можна отримати доходи в особливо великих розмірах). Про такий ганебний факт, та ще й зі сторони кандидата педагогічних наук гр. Бугайової Т. І. та відомого донецького ТОВ «Видавничо-комерційна фірма «БАО»  я дізнався випадково.

    У грудні 2006 року я виписав поштою в магазині «Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля» (поштова адреса: 61001 м. Харків, а/с 84) і отримав посилкою на пошті у смт. Любешів книгу «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления» Донецького видавництва ТОВ «БАО», автором на якій зазначена Бугайова Т. І. Ця книга є незаконним відтворенням (плагіатом) моєї книги «Географический калейдоскоп» (ISBN 5-330-00384-9). Мій твір переписаний практично слово в слово, речення за реченням, навіть із розбивкою на абзаци. Замінили, звичайно, прізвище автора на своє, змінили назву книги та розділів, дещо змінений у книзі порядок викладення матеріалу. Лжеавторка навіть переписала помилку, яка, на жаль, була допущена мною на 20 сторінці мого «Географического калейдоскопа». У розповіді про першу навколосвітню подорож Фернана Магеллана я помилково написав, що невідомі імена тих 17 мореплавців, які благополучно повернулися із цієї подорожі.

    У книзі «Тайны материков и океанов…» є невеличка частина матеріалу (можливо, також краденого), якого немає у книзі «Географический калейдоскоп», але це випадковий набір фактів, а не цілісний матеріал – це ствердження слід сприймати як висновок професіонала, оскільки лише опублікованих книг у мене 5. Цей матеріал, поданий не професійно і неграмотно, на зразок: «Самый ураганный ураган» (на 206 сторінці), іншими словами – щось на зразок «дуб дубовий». Наступний приклад: на сторінках 175–176 лжеавторка Бугайова видає новий «шедевр»: «На всех континентах Земли… Так, в Азии и Индии…». Навіть учні знають, що Індія – не континент, а лише країна. Подібних помилок і неточностей багато. Але заява про скоєння злочину – це не місце для аналізу книги.

    Такі дії видавництва «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» та Бугайової Т. І. щодо випуску й розповсюдження твору становлять злочин передбачений ч. 2 ст. 176 Кримінального кодексу України та порушують мої особисті немайнові та майнові права автора.

    З вимогою припинити порушення моїх авторських та суміжних прав, з проханням надати інші видані видавництвом «БАО» книги Бугайової Т. І. тощо – направив листи до видавництва «БАО» і гр. Бугайової Т. І. Однак, свою злочинну діяльність вони не припинили, натомість, приховали факт іншого плагіату, вже українською мовою під назвою «Рекорди географії. Таємниці планети Земля» (цей черговий плагіат я придбав 23.05.2009 року). Вони продовжували успішно продавати та перевидавати контрафактну продукцію, масово вводячи в оману покупців зазначених творів та, відповідно, порушуючи їх права як споживачів товарів, робіт, послуг. Збагатитися за рахунок крадіжки інтелектуальної власності, досягнути величезної популярності та кар’єрного росту – ось основний рушій цих протиправних дій.

    Зазначені протиправні дії вже нанесли мені не лише значні матеріальні збитки (щонайменше 500 тис. грн. по кожному факту протиправного відтворення), але й призвели до моральних страждань, адже на збір матеріалу, написання та випуск книги мною було потрачено понад 15 років. Із моєю книгою знайомі щонайменше 130 тисяч жителів колишнього СРСР та інших тодішніх соціалістичних країн. На книгу посилаються при підготовці нових творів в Україні та за її межами (наприклад, у Російській Федерації), навчанні дітей та студентів, проведенні телевізійних передач. А тепер, наприклад, після появи другого випуску моєї книги (змушений його призупинити, до порушення кримінальної справи та визнання в суді гр. Бугайову Т. І., як таку, що скоїла злочин передбачений ст. 176 КК України), читачі, які мають книгу гр. Бугайової і куплять мою, скажуть, що це я (а не Бугайова!) переписав книгу. Як я їм усім у такому випадку зможу довести, що мою книгу вкрала педагог Бугайова Т. І. (страшно навіть про це подумати!), яка викладає у Донецькому інституті соціальної освіти (можливо вже звільнилась, оскільки повідомляв про даний факт ВУЗ)? Отже мені, як автору, нанесена величезна моральна травма, а величезна кількість покупців контрафактних творів лжеавтора на теренах України й інших країн введені в оману. Тепер мені роками (!) доведеться доказувати читачам про своє авторство та нести матеріальні втрати.

    Приведене вище, викладено в моїх заявах про скоєння злочину від 30.08.08 р. та 30.11.08 року до Волинської прокуратури, які вона спрямувала за належністю до Донецької області, де розкриття такого «складного» злочину припинилося, а якщо точніше – то злочину правоохоронці взагалі не побачили?! Правоохоронці Донеччини неправомірно відмовили в порушенні кримінальних справ, при цьому навіть формально не виконали і половини обов’язкових дій відповідно КПК України щодо порядку проведення дослідчої перевірки та інформування потерпілого. Навпаки, рішення Старобешівського РВ щодо відмови у порушенні кримінальної справи містить та ґрунтується на неправдивій, наклепницькій інформації  щодо мого авторства та авторських прав. Так, заступник начальника міліції – начальник штабу Старобешівського РВ ГУМВС України майор Читаков  М. В. перекрутивши законодавчі норми, зробив висновок, що авторське право на твір юридично мені не належить. При цьому, він не звернувся за отриманням відповідної інформації ні до мене, ні до видавництва «Радянська школа». Загальнодоступною є інформація про те, що з 1991 року видавництво «Радянська школа» (де була видана моя книга) перетворене на ДЕРЖАВНЕ СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ ВИДАВНИЦТВО «ОСВІТА» і є одним з найбільших і найпотужніших видавництв України, засноване ще в 1920 р. Висновок про те, що Бугайова Т. І. не є плагіатором, а я – не автор, Читаков М. В. зробив на підставі пояснення, в якому плагіаторка повідомила, що джерелом інформації для «її твору» стала мережа «Інтернет». У свою чергу начальник Старобешівського РВ міліції Зайцев Л. Д. з цим погодився, адже затвердив постанову.

    Однак дві різні людини не можуть написати однакову книгу (щоб у ній не тільки факти, речення, а навіть розбивка на абзаци співпадали).   Навіть умудритися зробити одну й ту саму помилку!  А якщо таке трапилось, то один із них – злодій. Правоохоронці Донеччини чомусь вперто не хочуть цього зрозуміти ???

    Навіть не фахівцю, відомо – що набір цифр чи фактів не є твором. Лише творча робота особистості може перетворити їх у твір літератури. Йдучи шляхом майора, можна доказати, що Читаков М. В. є автором твору Шолохова «Тихий Дон»! Для цього достатньо проставити на обкладинці його прізвище, та взяти пояснення такого змісту «для написання цього твору я, Читаков М. В., переважно взяв із російського алфавіту букви та слова із «Словника Даля». Якщо зазначене можна було б пояснити непрофесійним або халатним ставлення до виконання службових обов’язків, то як пояснити кричущі порушення допущені при інформуванні мене про результати розгляду заяви (так дати реєстрації вихідних документів Старобешівської міліції відповідають нормам КПК України, а дати відміток пошти про прийняття та вручення листа автору відрізняються на місяці!).

    А чого варте посилання у листі  Старобешівського РВ від 29.01.2009 р. № 1021 на статтю КПКУ 263-1 (якої взагалі не існує) для реалізації мого права на оскарження постанови. Це також можна було б списати на не професіоналізм правоохоронців або Укрпошту, однак «схема» щодо затягування термінів задіяна три рази, а це вже, напевно, – не випадковість.

    Відмовили в порушенні кримінальної справи і щодо посадових осіб ТОВ «Вироб­ничо-комерційної фірми «БАО» у Київському РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області за відсутністю події злочину.  Вдруге застосовано «схему» затягування у наданні інформації заявнику. Поряд з цим, ще й не надали постанову про відмову у порушенні кримінальної справи (реалізована друга «схема» затягування) – чергове порушення – і попередня мета – затягування термінів, оскільки через не отримання постанови – не можу її оскаржити (станом на момент відправлення заяви постанову не отримав, не зважаючи на оскарження дій органу дізнання до відповідної прокуратури).

    Постанову Старобешівського РВ міліції та дії посадовців оскаржено до Старобешівської районної прокуратури, якою необґрунтовано підтримано відмову у порушенні кримінальної справи і проігноровані всі зазначені факти порушень чи упущень (при тому, що орган дізнання вказував у своїй постанові, що для клопотання про порушення кримінальної справи необхідні договори, які прокуратурі були надані, а матеріальні втрати – 500 тис. грн. і це лише прямі і значно занижені втрати). Не надана інформація про перевірку дій посадовців, що свідчить, що таку перевірку ніхто і не проводив.

    Крім того, не перевірено, чи не є черговим повторним злочином факт випуску та реалізації ТОВ «БАО» твору Бугайової Т. І. «Рекорди географії. Таємниці планети Земля». На той час я ще мав вказаної книги. Лише в травні цього року придбав книгу «Рекорди географії. Таємниці планети Земля» в інтернет-магазині, до речі її продає і видавництво «БАО», і з’ясував, що мій твір – знову предмет злочину, а «Рекорди географії. Таємниці планети Земля» – черговий плагіат Бугайової Т. І. Тут з’явився і новий фігурант – перекладач Данилюк Ілля Григорович, який також порушив мої виключні авторські права, адже дозволу на переклад я не надавав (тому що зробив авторський переклад уже давно!). Втретє спрацювала «схема» затягування в наданні інформації, що вже може свідчити про певну систему або організовану протидію в розкритті злочину. 

    Визнання Бугайової Т. І. в судовому порядку плагіатором, є лише питанням часу, так як строку давності не існує, а ось уникнути кримінальної відповідальності є цілком реальним, оскільки строки через вказані «активні дії» посадовців спливають. Очевидно, що таке затягування робиться на користь гр. Бугайової Т. І. та інших причетних до даного злочину осіб, адже це суттєво негативно вплинуло на перебіг строку притягнення до кримінальної та цивільної відповідальності (або посприяло безвідповідальності), сприяло подальшим протиправним діям стосовно мене, вжиттю підозрюваними заходів щодо передачі власного майна іншим особам, щоб не понести матеріальних втрат, як компенсації автору та подальшому масовому обману покупців, які і далі купують контрафактний товар, та подальших моїх матеріальних втрат. Що ж підштовхнуло правоохоронців до «затягування» термінів, ігнорування очевидних доказів, не виконання процесуальних дій – адже сукупність приведеного вже може свідчити, що все відбувається злагоджено та сплановано.

    Це все написав мені юрист, а тепер я скажу простіше, як письменник, або просто як порядна людина. Моя справа дуже проста! Ну посудіть самі. Є моя книга «Географический калейдоскоп», яка побачила світ ще у 1988 році. Є інша книга – «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления», яка видана зовсім недавно, у 2006 році. [Тепер дізнався, що її переклали ще й на українську мову і у 2006 році видали під назвою «Рекорди географії. Таємниці планети Земля». Це ще один злочин, якого чомусь не помітили донецькі правоохоронці.]. Зміст книг однаковий, але друга книга (на якій зазначена «автор» Бугайова Т. І.) побачила світ через 18 років після першої. То хіба потрібно мати якісь юридичні знання, щоб розібратися, хто ж у кого переписав книгу?

    Я не вірю в холопський розум донецьких правоохоронців. Тут, напевно, щось інше ???…

    ·               Адже до цього часу лжеавторка Бугайова Т. І. навіть не попросила у мене вибачення. Скрила ще один свій злочин: не повідомила про другий плагіат (уже на українській мові – «Рекорди географії. Таємниці планети Земля»). Відмовляється від отримання моїх листів, змінює місце проживання і т. д.

    ·               Видавництво «БАО», не дивлячись на мою заборону, безбоязно торгує двома (аж двома!) краденими книгами.  Останній раз я купив її у травні цього року.   Скрило про випуск ще одного плагіату.

    ·              Видавництво «БАО» до цього часу не розірвало авторського договору із лжеавторкою Бугайовою Т. І. Видно дуже вже ласий шматочок ця моя книга: адже купило рукопис у Бугайової за сміхотворні 200 (двісті!?) гривень на строк 75 років із дією його «на территории ВЕСЬ МИР в течение срока охраны авторского права» (так записано в п. 1.3 Договору). Надіється, напевно, що буря стихне і він знову задарма 75 років друкуватиме мою книгу різними мовами масовими тиражами «на территории ВЕСЬ МИР» і отримуватиме дармові прибутки?  Не вийде!

    ·              Усього цього чомусь вперто не помічають донецькі правоохоронці. А свої листи чомусь відправляють мені із значним запізненням (навіть через три !!! місяці).  Чому?

    ·               Щось дуже вже вони УСІ самовпевнені у своїй безкарності !?

    У природі і суспільстві просто так нічого не робитьсяце відомо усім. Тому і прошу Службу безпеки України перевірити мої підозри.

    Для підтвердження наведеного, для проведення правового аналізу та перевірки щодо протиправних дій (бездіяльності) посадовців надаю копії заяв про злочини, постанов міліції і прокуратури, супровідних листів та листів із інформуванням про злочин до видавництва «БАО».

    Враховую викладене, керуючись статтями 3, 8, 19, 34, 40, 41, 54 Конституції України, ст. 2, 5 ЗУ «Про Службу безпеки України», ст. 4 КПК України прошу здійснити перевірку зазначених фактів на наявність у діях посадових осіб:

    ·         Старобешівського РВ ГУМВС України в Донецькій області,

    ·         Київського РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області,

    ·         Прокуратури Старобешівського району Донецької області,

    ·         Прокуратури Київського району міста Донецька

    корупційних діянь чи ознак злочину передбаченого ст. 364, 366, 367 КК України, в контексті ст. 28 КК України, щодо організованої протидії по припиненню протиправних дій:

    ·         гр. Бугайової Тетяни Іванівни,

    ·         посадових осіб ТОВ «БАО»,

    ·         перекладача Данилюка Іллі Григоровича  (який без мого дозволу зробив та опублікував переклад моєї книги; переклад мені не сподобався),

    ·         художника Перепелиці О. К. (який без мого дозволу ілюстрував обидві книги, причому дуже невдало; чим принизив мою книгу)

    на їх користь чи користь третіх осіб.

     

    Зі змістом статті 383 КК України ознайомлений:                                   П. А. Кравчук

     

    Додатки:

    1.      Копія «Издательского договора на литературные произведения» № 13527 від 23.01.1987 р. на 2 арк.

    2.      Копія «Додаткової угоди до видавничого договору № 13527 від 23.01.1987 р.» на 1 арк.

    3.      Копія «Заяви про скоєння злочину» від 30 серпня 2008 року на 3  арк.

    4.      Копія «Заяви про скоєння злочину» від 30 листопада 2008 року на 1 арк.

    5.      Копія Постанови Старобешівського РВ про відмову в порушенні кримінальної справи від 27.01.2009 р. на 1 арк. Копія супровідного листа від 29.01.2009 р. № 1021, який відправлений мені чомусь майже через два місяці (26.03.2009 р.). Тут же копія конверта. Все на 1 арк. Копія довідки поштового відділення № 34 від 31.03.2009 р., що лист даною постановою я отримав 31 березня 2009 р., тобто на 5 день після відправлення на 1 арк.

    6.      Копія «Скарги прокурору Старобешівського району на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи від 27.01.2009 р. та дії органу дізнання» від 03.04.2009 р. на 2  арк. Копія відповіді Прокуратури Старобешівського р-ну № К-88 від 21.04.2009 (вона чомусь відправлена через 20 днів) на 1 арк.

    7.      Копія листа Київського районного відділу м. Донецька від 12.02.2009 № 11/15-896 про відмову в порушенні кримінальної справи на 1 арк. (Постанову про відмову кримінальної справи мені чомусь не вислали до сьогоднішнього дня).

    Копія конверта, у якому відправлено цей лист із поштовим штемпелем про відправлення 12 травня 2009 р. Тобто через 3(три!) місяці. Це уже третя ! випадковість, халатність чи злочинна схема затягування розгляду справи ???  Отримав цей лист я 16 травня 2009 р. (маю докази); отже пошта працює нормально.

    8.      Копії обкладинки книги «Географический калейдоскоп» та вихідних даних книги на 3 арк.

    9.      Копії обкладинки книги «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления» та вихідних даних книги на 1 арк.

    10.   Порівняння тексту книг лжеавторки Бугайової Т. «Тайны материков и океанов. Удивительные природные явления» та «Рекорди географії. Таємниці планети Земля» із моєю книгою «Географический калейдоскоп» (початок і кінець книг) на 7 арк.

    11.   Копії обкладинки та вихідних даних книги «Рекорди географії. Таємниці планети Земля» на 1 арк.

    12.   Копії моїх листів «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» від 28 грудня 2006 р., 14 квітня 2007 р., 13 липня 2007 р. на 3 арк.

    13.   Копії листів-відповідей «ТОВ Виробничо-комерційна фірма «БАО» від 15 січня, 25 липня 2007 року на 2 арк.

    14.   Копія повторного листа гр. Бугайовій Т. І. від 30 січня 2007 р. на 1 арк.

    15.   Ксерокопії листів (конвертів) гр. Бугайовій Т. І., які вона відмовилася отримувати на 1 арк.

    Заява на 5 аркушах та 15 додатків на 34 (тридцяти чотирьох) аркушах.

     01 червня 2009 р.

            П. А. Кравчук

    Категорія: Служба безпеки України | Переглядів: 2466 | Додав: P_Kravchuk | Рейтинг: 5.0/4
    Всього коментарів: 2
    2 Дмитрий  
    0
    Добрый день!!! Нашел Ваше заявление в СБУ, хочу спросить как закончилась эта проверка?

    1 P_Kravchuk  
    0
    Цю заяву СБУ отримала 06.06.2009 р.
    Відповіді немає?!
    Сьогодні уже 14.10.2009 р.
    Автор Петро Кравчук.

    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]